Toen ik een paar jaar geleden in Parijs was tijdens een city-trip ben ik verliefd geworden op deze mooie en heerlijke koekjes. Macaronskun je in iedere smaak en kleur bedenken die je wilt! Je kunt ze natuurlijk kopen bij fantastische winkeltjes, maar zelf maken is natuurlijk het aller lekkerste. Je kunt in principe het basiskoekje gebruiken en heerlijk variëren met de vulling. Ik heb om de citroensmaak nog wat extra te benadrukken, ook wat citroenschil in het koekje gedaan en natuurlijk gele kleurstof voor de mooie gele kleur!
Nog wat tips: kies als je voor kleurstof gaat wel kleurstof die je kunt gebruiken om te bakken! Anders vervaagt de kleur en dat zou zonde zijn. Ook heb je voor de macarons een suikerthermometer nodig, maar je kunt ook prima een bakthermometer gebruiken bijvoorbeeld van de ikea (kost volgens mij maar 8 euro). Zorg dan wel dat het puntje de bodem niet raakt door bijvoorbeeld het staafje vast te plakken met ducktape of klem te zetten met een klemmetje.

INGREDIENTS
Serves: 30 macarons Cooking Time: 2 uur
Koekjes:
- 150 g amandelmeel (amandelpoeder kan ook), gezeefd
- 150 g poedersuiker, gezeefd
- 110 g eiwit
- 150 g kristalsuiker
- 40 ml water
- 1 citroen, geraspt
- Gele kleurstof
Vulling:
- 80 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 200 g poedersuiker
- 2 el slagroom
- 2 el citroensap
- 1 citroen, geraspt
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
NOTES
Extra nodig: suikerthermometer en spuitzakken
HOE JE ZE MAAKT.
4. Voeg 1/3 deel van het eiwit toe aan het amandelmengsel en zorg dat het goed gemengd is. Schep vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim er doorheen. Vul een spuitzak met het eiwitschuim.
Mijn resultaat:
Een hoop werk, maar wat een resultaat! Ik ben er stiekem toch wel een beetje trots op, want ze zijn super mooi geworden en smaken ook nog eens fantastisch. Hiernaast een foto.

Bron:
Vickyvandijk.nl
Reactie plaatsen
Reacties