★Lunch ★Grieks ★Rijst ★Vega ★Hoofdgerecht
Deze keer is een heerlijk frisse Griekse salade aan de beurt om gepromoot te worden. Deze Griekse rijstsalade is perfect voor een warme zomerdag en kan zowel als diner en als lunch gegeten worden. De salade is helemaal vegetarisch, Wil je toch met vlees? Probeer dan eens gerookte kip toe te voegen.
Nog een kleine tip: maak de salade iets eerder zodat deze nog kan afkoelen in de koelkast. Goed gekoeld is hij namelijk nog lekkerder!
Aantal: 2 personen | Tijd: 20 min.

Ingrediënten:
- 150 gr rijst
- halve komkommer
- halve rode ui
- cherrytomaatjes
- 2 tl basilicum
- snufje zout/peper
- een plak feta
- 1 paprika
- scheutje olie
- 1-2 eetlepels griekse yoghurt
- lekker met olijven
Bereiding:
Begin met het koken van de rijst. Snijd ondertussen de tomaatjes, feta, paprika, olijven, ui en de komkommer in stukjes. Doe dit allemaal in een kom. Voeg vervolgens de rijst, olijfolie, Griekse yoghurt, zout, peper en basilicum toe. Goed mengen. Bewaar de rijstsalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.
Tip: voeg ook eens wat gerookte kip toe.
Bron:
Lekkerensimpel.com
Reactie plaatsen
Reacties