Risotto spinazie zongedroogde tomaat

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 12:08

★Hoofdgerecht ★Spaans ★Risotto ★Vega

 

 

 

 

 

Recept voor 2 personen
Tijd: 30-35 min.


INGREDIENTEN:

  • 150 gram risottorijst
  • circa 650 ml bouillon (kip of groenten)
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram spinazie
  • 10-12 zongedroogde tomaatjes
  • handje geraspte kaas
  • pijnboompitten

Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Doe de boter in een (wok)pan. Fruit de blokjes ui met de knoflook aan in de pan circa 2/3 minuten. Tip: als je van lekker pittig houdt kun je een vers spaans pepertje toevoegen. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de rijst en de diepvries spinazie toe. Gebruik je verse spinazie, voeg deze dan pas toe als de risotto zo goed als klaar is. Even goed mengen en bak de rijst en spinazie ongeveer 1 minuut mee.

 

Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe totdat de rijst net onderstaat. Zorg dat het een beetje borrelt in de pan, zet eventueel het vuur wat hoger. Laat dit helemaal opnemen door de rijst voordat je dit weer herhaalt. Herhaal dit ongeveer 20-25 minuten en blijf de hele tijd goed roeren.  Op luie dagen voeg ik vaak in 1x alle bouillon toe, dit werkt eigenlijk ook prima. Vergeet niet om heel regelmatig te roeren!

 

Ondertussen snijd je de tomaatjes in stukjes en als je verse spinazie gebruikt, snijd je deze heel fijn.
Na 20-25 minuten is de risotto klaar, controleer of het mooi gaar is, zorg ervoor dat de vloeistof is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Als de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is, voeg je de verse spinazie en de zongedroogde tomaatjes toe. Even mee roerbakken en dan is de risotto klaar.

Haal je de pan van het vuur en roer er wat kaas en een snuf peper doorheen. Serveren met (geroosterde) pijnboompitten.


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bron:

Lekkerensimpel.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb