★ Hoofdgerecht ★ Groentes
Plaattaart is de gezonde versie van een overheerlijke pizza. Persoonlijk is dit een van mijn favoriete gerechten. Het is erg makkelijk te maken en smaakt goed. Een kwartiertje werk en een half uurtje in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd die er ook nog eens mooi uit ziet. Ook zeker leuk dus als je een keer voor familie of vrienden gaat koken. Dit recept is zelf niet Vega, maar is heel makkelijk zonder vlees te maken. Zonder ham smaakt hij ook nog super namelijk!
4 personen - Bereidingstijd: 15 min. bereiden + 30 min. oventijd

Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de teen knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het bladerdeeg tot een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snijd de paprika in plakjes en bedek de taart. Bak de taart ca. 20 min. iets onder het midden van de oven.
- Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 min. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 min.
- Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, 3/4e deel van de tuinerwten erover en zet nog 10 minuutjes in de oven. Als deze klaar is de rest van de tuinerwten en ham erover en klaar.
Je kunt in plaats van bladerdeeg ook vers taartdeeg (rol 230 g) gebruiken. Dit deeg is van zichzelf al rond.
Reactie plaatsen
Reacties