★Hoofdgerecht ★vis ★Spaans
4 personen, 475 kcal, 35 min. bereiden
Een heerlijke paella vol smaak. Een klein beetje werk maar dan heb je ook wat. Deze authentieke Spaanse paella vol met verse ingrediënten is de moeite meer dan waard en kost maar iets meer dan een half uurtje de tijd.

INGREDIENTEN
- 400 g reuzengarnalen (rauw en ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid)
- 3 el olijfolie
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 300 g risottorijst (zak 500 g)
- 1 pot visfond (380 ml)
- 600 ml hete visbouillon (van 1 tablet)
- 1 buisje saffraan (0.05 g)
- 100 ml droge witte wijn
- 1 bakje rivierkreeftjes (100 g)
BEREIDEN
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de rijst toe en fruit nog 2 min. tot de korrels glanzen. Breng de fond aan de kook en voeg de bouillon toe. Doe de saffraan in een kom en voeg 3 el van het fondmengsel toe. Laat 3 min. staan.
- Voeg ondertussen de wijn toe aan de rijst en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de saffraan en een scheut fondmengsel toe. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Herhaal tot het vocht op is en de rijst beetgaar. Dit duurt ca. 15 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de laatste 5 min. de garnalen toe en op het laatst de rivierkreeftjes. Lekker met een komkommer-muntsalade.
Bron:
Allerhande.nl
Reactie plaatsen
Reacties