★ Glutenvrij ★ Hoofdgerecht ★Koolhydraatarm ★ Vegetarisch
Groente spaghetti met pasta van courgette! Zo te kopen in de supermarkt, maar ook heel makkelijk te maken. Hiervoor heb je alleen de 'spirelli' nodig. Een soort grote puntenslijper waarmee je groente ‘slijpt’ in lange slierten. Een perfecte en simpele manier om groente spaghetti te maken! En dat kan met best veel groente: wortel, courgette, komkommer, etc.
Dit groente spaghetti recept is vegetarisch, glutenvrij en koolhydraatarm en natuurlijk erg lekker!

INGREDIENTEN
- Groene pesto - 1,5 eetlepel
- Courgette - 2 flinke
- Rode ui - 1
- Knoflook - 1 teen
- Kokosvet - beetje
- Zongedroogde tomaatjes - 10
- Groene olijven - 15
- Peper en zout -
- Parmezaanse kaas - naar smaak
Zo maak je het
- Vul de waterkoker met water en zet aan
- Was de courgette, snijd het kapje weg en draai er met de spirelli spaghetti van
- Snipper de ui en bak met een beetje kokosvet (roomboter kan ook) ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de knoflook toe (met een knoflookpers)
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de olijven in plakjes
- Blancheer de groente spaghetti 1 minuut in een pan met het hete water op hoog vuur
- Giet de groente spaghetti af en meng met de tomaatjes, olijven, ui en knoflook en groene pesto
- Voeg naar smaak een beetje peper en eventueel zout toe
- Rasp de Parmezaanse kaas er overheen....
En eetsmakelijk!!
Bron:
Reactie plaatsen
Reacties